bevallen met hypnose

Tijdens deze zwangerschapsbegeleiding vormen hypnosetechnieken een rode draad. Elke keer doen we een hypnose-oefening die wordt opgenomen zodat je er thuis makkelijk mee kunt oefenen. Het kost niet veel tijd en het voordeel is dat het meteen een rustmoment op de dag voor je is.

Ook komen er allerlei zaken aan bod die belangrijk zijn bij de bevalling, zoals ademhalingsoefeningen, oefeningen om de weeën op te vangen, alleen en met je partner, informatie over de zwangerschap en bevalling en de kraamtijd.

Alles komt aan bod; je hoeft hier geen andere cursus naast te doen, tenzij je dat zelf leuk vindt.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij hypnose toegepast wordt als behandelvorm. Naast hypnosetechnieken wordt gebruik gemaakt van diverse gespreksvormen.

Misschien klinkt hypnotherapie wel wat zwaar als voorbereiding op je bevalling. We gebruiken de techniek van het in hypnose gaan als ontspanningsmethode, omdat deze snel en effectief is en makkelijk te leren. Niet iedereen heeft therapie nodig, en mocht het wel nodig zijn om een bevallingstrauma of ander trauma te verwerken voor de bevalling, dan kan dat natuurlijk wel. Sterker, het is belangrijk dat niets je bevalling in de weg staat. Er zijn meestal maar een paar sessies voor nodig.

Hypnose

Hypnose is een diepe, aangename ontspanning waarbij je sterk op jezelf geconcentreerd bent. Het lijkt een beetje op dagdromen. Je hoort en neemt je omgeving wel waar, maar het gaat allemaal een beetje langs je heen.

Je kunt het ook vergelijken met zo verdiept zijn in een prachtig boek of film, dat je je even minder bewust bent van je omgeving.

We maken onder andere gebruik van visualisaties, het je voorstellen van je bevalling en pijndempende technieken.