Praktische informatie

Doelgroep         

Iedere zwangere (en partner) is welkom.       

Je kunt zowel alleen komen als samen met je partner. Sommige vinden het prettig om de hele begeleiding samen te doen, andere partners komen 1x mee en sommige vrouwen doen het alleen. Alles is mogelijk.

Het is een individuele begeleiding, eigenlijk een begeleiding op maat. Samen met de therapeut kun je bepalen wat je belangrijk vindt.

Wanneer beginnen

Het advies is om  tussen de 20 en 24 weken zwangerschap te beginnen. Meestal is de laatste afspraak rond de 36-37 weken.

Er zit vaak 3 a 4 weken tussen de afspraken. Dan kun je thuis rustig oefenen en vertrouwd raken met de hypnose-oefeningen.

Sommige vrouwen vinden het fijn om eerder te beginnen. Om kennis te maken en te onderzoeken of deze vorm bij hun past. Soms ook om een trauma aan te pakken of op te lossen.

Tarieven

 Er zijn een aantal ziektekostenverzekeraars die hypnotherapie vergoeden, meestal vanuit de aanvullende verzekering. Dit hangt echter van je eigen polis af.

De meeste therapeuten zijn aangesloten bij een beroepsvereniging; de NGVH of de NBVH. Als hypnotherapeut kunnen wij zelf ons tarief bepalen en zullen er dus variaties in het tarief zijn. Voor de duidelijkheid kun je dit het beste informeren bij de hypnotherapeut waar jij naar toe wilt.